tiistai 18. marraskuuta 2014

Arkea, arkea...

Päivä 37

Eilen jäi viikkopunnituspäivitykset väliin, tässäpä niitä.

Viides viikkopunnitus
Viikon painonpudotus +0,1 kg
Paino -5,0 kg lähtöpainosta
BMI 26,53
Matkaa normaaliin BMI:iin 4,2 kg

Viikon saldona siis lisää painoa. Harmittaa vietävästi, mutta ei täällä millään luovutusmielialalla olla, päinvastoin! Nyt on sellainen mieliala, että takaiskut tuovat vaan lisää poweria ja halua saada sitä painoa edelleen putoamaan. Entisessä elämässä olisin heittänyt sen pyyhkeen kehään, hanskat tiskiin ja mitä näitä nyt on. Nyt jatketaan matkaa. 

Olen pohtinut syitä miksi painoa ei pudonnut. Kävin nimittäin viime viikolla torstaina vaa'alla epävirallisella punnituksella ja lukemat olivat -0,5 kg viime maanantain punnituksesta, eli kolmessa päivässä oli lähtenyt puoli kiloa. Nyt sitten tuosta torstaisesta oli tullut +600 grammaa. Lauantaina vietin normiruokapäivän, maltillisesti mielestäni söin. Lauantaina join kyllä vettä normaalia vähemmän, miten paljon se sitten on vaikuttanut asiaan. Nyt on myöskin "se aika kuukaudesta", miten paljon menkat vaikuttaa asiaan, turvotuksiin esimerkiksi. En osaa sanoa. Olen kuitenkin optimisti ja odotan että ensi maanantaina kurssi on taas kääntynyt oikeaan suuntaan. 

Enpä märehdi tuota sen enempää. Laihdutus jatkuu, kolme Nutrilettia päivässä ja yhteensä se noin 1200 kaloria. Jatkan näillä nyt vielä jonkun aikaa, katsotaan mitä vaaka kertoo seuraavalla kerralla ja jos muutoksia ei tule niin voin ottaa taas muutaman päivän VLCD-kuurin tai sitten sen kolmen päivän all-in-one -kuurin liemineen ja pasta-aterioineen.

Niin, lauantai oli siis "normiruoka" -päivä. En syönyt yhtään Nutriletteja enkä käyttänyt ruokaa vaa'an kautta vaan yritin käyttää omaa järkeä syömisessä. Heti aamupalalla laitoin leivän väliin juustoa ja kinkkua joita en kumpaakaan leivälle ole aikoihin laittanut. En tiedä jos niitä niin olin kaivannut eikä ne mitään isompaa onnentunnetta sitten edes tuoneet. Onnea toi sittn illalla väsätyt pizzat :) Ai että, ne oli hyviä! Niitä yritettiin tehdä sillä järjellä ja täytteet oli kyllä tosi maittavia. Tehtiin kaksi pellillistä koska meitä oli 5 niitä pizzoja syömässä. Ekaan pellilliseen tuki täytteeksi ihan perussetti, kinkkua ja ananasta. Toiseen pellilliseen tuli toiselle puolelle tonnikalaa ja toiselle kylmäsavulohta. Molemmat oli ihan supertörkeän hyviä! Tuli kyllä syötyä ihan liikaa, ennen ei olisi tuntunut missään tuon määrän syöminen (noin puoli pellillistä) mutta nyt alkoi tökkiä. Ei maun puolesta, vaan sen, että ei meinannut vatsa vetää enempää! Puolipakolla kuitenkin söin vielä yhden palan koska tiesin, että tätä herkkua ei vähään aikaan taas heru. Pizzan pohjaan ei muuten laitettu pelkkää vehnäjauhoa vaan lisäksi karkeampaa sämpyläjauhoa. Toi pohjaan kivasti rakennetta ja makua lisää. 

Omnomnom...


Meidän arkeen ei muuten mitään erikoista. Tai no, sain tänään aikaan pienimuotoisen ihmeen kun imuroin JA pesin lattiat! Tuo lattianpesu meni kyllä hieman oikaisten, en lähtenyt lattialle konttailemaan rievun kanssa. Ostettiin tuollainen moppi jossa on pesuainesäiliö siinä varressa, siitä saa suihkauttaa pesuainetta suoraan lattialle ja pyyhkäistä vaan. Tuo oli miehen heräteostos mutta minäpä siitä nyt oikein innostuin! On ihan helppo käyttää kyllä ja näppärä kun tekee kämpässä viikkosiivousta, jos pysyisi lattiat puhtaampina jos emäntä innostuu sitä viikottain käyttämään. Jos ja jos. Kyllä sillä isommat liat lähti mutta pitää nämä lattiat varmaan kunnolla koluta läpi ennen joulua. 

...tämmönen...
(kuva: vileda.com)

Joulu. Taas se on lähempänä! Hassua kyllä, en tiedä mikä joulupunkki on päässyt puraisemaan, mutta pienen pienen pieni osa minua jo odottaa joulua. Siis ihan mikroskooppisen pieni. Ostin cittarista yhden jouluisen lasipurkinkin (halvalla sai) ja ajattelin sen täyttää jouluisilla herkuilla (Juliat ja muut sellaiset). Hankittiin vaihtoehtoinen joulukalenterikin, uuden kahvikoneen kunniaksi Cupsolo-kalenteri jossa luukkujen takana eri makuja maisteltavaksi. Poikasen huoneessa on uudet valot. Alkaa jotain pientä joulunodotuskutinaa olla. Lauantaina ystävien kanssa askartelupajaan kortteja tekemään. Sieltä se joulu kuulkaas kohta taas rysähtää päälle. Huh huh!

Herkkukalenteri
Herkkupurkki
Uudet valot!
(kuva: citymarket.fi)

Tänään siis siivottu, tiskiä tiskattu pari koneellista kun lopulta huoltomies-Hannu kävi vaihtamassa uuden hanan. Tuli maailmaa siinä sivussa taas parannettua hieman paremmaksi :) Kyllä tiskikone on sitten mahtava kapistus! Pari kertaa viikonlopun aikana tiskasin käsin ja hermo meinasi mennä. Helppoa vaan laittaa astiat koneeseen ja homma hoidossa! 

Vielä olisi siivousintoa jäljellä, seuraava kohde olisi jääkaappi, hävettävän siivottomassa kunnossa. Voisin kaikki keittiön ruokakaapit ja -laatikot myös käydä läpi ja tehdä pientä inventaariota. Paljon voisi tehdä, heti voisi aloittaa mutta joutuu ehkä jättämään tulevaisuuteen. 

Huomenna tiedossa kivaa vaihtelua, iltapäivällä treffit ihanan ystävän kanssa jota en ole nähnyt sitten tämän elokuisten häiden. Paljon kuulumisia vaihdettavana, ja parasta on että pääsee hetkeksi pois kotoa hullunmyllystä. Sitä odotellessa <3 :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti