torstai 6. marraskuuta 2014

Valoa synkkyyteen.Takapihan kuva kertokoon oleellisen: tänään satoi ensilumi! Pieni valonpilkahdus ankean harmauden keskellä, oma mielialakin koki pikakohennuksen kun ensimmäiset valkeat hippuset tipahtelivat taivaalta. Ei tätä iloa varmast pitkään kestä, mutta pienikin ilo on aina hyväksi :)

Vuodenajat vaihtuu mutta laihdutus jatkuu. Tänään tuntui tosi rankalta, päivällä oli lähempänä kuin koskaan sortuminen. Tuntui että oli nälkä, kamala tunne, en sitä ole kaivannut ollenkaan. Sain himoni pidettyä kurissa, join reilusti kylmää vettä ja hetken kuluttua vointi jo koheni. Vesi on kyllä ihan mahtavaa, pelastanut aiemminkin tukalista tilanteista tämän projektin aikana! 

Kalorit olen saanut joten kuten täyttymään päivän aikana, hirveästi vaatii laskemista ja ruokien punnitsemista ennen kuin tietää miten ja mitä voi syödä. Eilen jäin alle 1200 kalorin, tänään sitten meni hieman ylitse. En kyllä ilman vaakaa osaisi yhtään arvioida ruokien kaloripitoisuuksia, todennäköisesti mättäisin lautaselle enemmän yhtä kuin jotain toista ja kalorit olisivat jossain ihan pilvissä. Tämän päivän päivällinen tuotti harmaita hiuksia. Täysjyväohra on hirmuisen hyvää, loistavaa riisin korviketta ja maistuukin joltain. Ongelma on vain se, että siinä on 350 kcal/100 g. Auts. Sitä ei siis ihan valtavaa annosta voi syödä jos aikoo pysyä omien kalorimäärien rajoissa. Pakkohan se oli punnita jotta tiesi oman annoksensa, olisin muussa tapauksessa ottanut sitä paljon enemmän ja sitten oltaisiin tass oltu pulassa. Mietin jo, että miten onnistun sitten joskus elämään ilman vaakaa, tuntuu ettei millään osaa arvioida oikeita annoskokoja. Ehkäpä tämä harjoittelu tuottaa tulosta ja joskus vielä onnistun. 

Taioin täysjyväohrasta, maalaiskasviksista ja kanasta tänään tällaisen herkkuannoksen

Torinon täysjyväohra keitettiin, kasvikset paistettin pannussa (ei öljyä!) ja maustoin ne kuivatulla persiljalla. Paloittelin yhden kanan rintafileen ja myös se on paistettu (hieman rypsiöljyä paistamiseen) ja maustettu puolestaan currylla (suolatonta currya). Annos vaikutti hirrrrveän isolta siihen nähden mitä olen viime aikoina syönyt, pelkäsin etten jaksaisi sitä edes kokonaan. Jaksoin kuitenkin eikä tullut edes ähky olo vaan aivan sopivan kylläinen. Parasta oli, että ei väsyttänyt. Riittävän vähän hiilihydraatteja :) Kokonaiskalorimäärät annoksessa 362, eli ihan sopiva yhteen päivälliseen. Huomenna taidan syödä samanlaisen annoksen. 

Aamupalalla olen parina päivänä syönyt tällaista herkkua

Alpron maustamatonta soijajogurttia ja mustikoita. Ai nam, tosi hyvää! En ole lisännyt mitään makeutusta, siihen varmasti voisi halutessaan lisätä makeutusainetta, vaikka steviaa. Mielestäni on ihan hyvä juuri tuollaisenaa, tosi raikkaan makuinen.

Lenkillä en ole käynyt sen toissapäiväisen jälkeen (häpeän!). Sain siitä hölkkäilystäni etureidet makeasti kipeäksi, tekee höpöä kyykkyyn meno ja ylösnousut. Pitäisi varmaan harjoittaa edes lihaskuntoa jos ei itseään ulos ja lenkille saa.

Tänään on meillä harjoitettu myös kodinsisustusta! Synkeä eteisemme sai tänään uuden kattovalaisimen! Eteisessä on hopeanharmaat tapetit eikä sinne pääse luonnonvalo kunnolla joten se on ollut tosi hämärä. Nyt hankimme kunnon valaisimen ja eteisen ilme kirkastui ihan valtavasti!

Ennen eteinen näytti tältä (huono kuvanlaatu, mutta ei kaukana todellisuudesta)
 ja nyt tältä! (oikeasti kirkkampi kuin kuva antaa olettaa)

Melkoinen muutos! 

Kyseessä siis tämä valaisin
(Kuva: prisma.fi)

Hieman säihkettä meidänkin kotiin :D

Seuraaviin päiviin mahtuukin laihduttajalle hieman haasteita. Huomenna aion leipoa pullaa ja ehkä täytekakun pohjan sunnuntaille. Edessä on isänpäivä ja sehän tarkoittaa jälleen notkuvia herkkupöytiä. Onneksi on taas omat eväät mukana matkalle, ei tarvitse jäädä nuolemaan näppejään! :)
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti