maanantai 24. marraskuuta 2014

Punnitusta ja treenejä!

Päivä 43

Kuudes viikkopunnitus
Viikon painonpudotus -1,1 kg
Paino -6,1 kg lähtöpainosta
BMI 26,13
Matkaa normaaliin BMI:iin 3,1 kg

Alkaa vaikuttaa siltä, että loppusuoraa edeltävä mutka häämöttää jo tämän laihdutusprojektin tiimoilta! BMI-tavoite on taas paljon lähempänä kuin viikko sitten. Vaa'an lukemat näyttivät paljon mukavampia lukemia mitä osasin odottaa viime viikon punnituksen jälkeen. Plussasta mentiin reilusti miinukselle, jes!

Mitä tähän laihduttamiseen nyt tulee, niin osanutraus jatkuu entisellä rytmillä. Päivän aikana syön kolme Nutrilett-patukkaa, yleensä lounaaksi, välipalaksi ja iltapalaksi. Aamulla haluan syödä kunnolla, yön jälkeen on yleensä kiljuva nälkä eikä se pienellä patukalla lähde. Viime aikoina olen syönyt banaanin ja maustamatonta soijajogurttia. Sopivasti kaloreita ja täyttää riittävästi, mutta ei liikaa. Päivän aikana haluan syödä yhden lämpimän ateriankin. Päivärytmiin sopii parhaiten päivällinen, on mukavaa istua koko perheen voimin pöydän äärellä edes kerran päivässä. Tällöin yritän syödä jotain proteiinipitoista, useimmin se taitaa olla kanaa jossain muodossa, yleensä paistettuja suikaleita. Siihen kylkeen joko iso annos salaattia tai paistettuja vihanneksia, pakastevihanneksista löytyy mitä valita. Proteiinin ja vihreän lisäksi keitän joskus täysjyväohraa, mutta siinä on aika reippaasti kaloreita niin jätän sen välillä pois. 

Tänään päätin myös lopulta aloittaa HIIT-harjoittelun. Jo kesällä suunnittelin tätä ja liityinkin mukaan netin Hyvinvointistarttiin, mutta 30 asteen helle vei mehut sen aloittamisesta ja se venyi eteenpäin. Nyt sain lopultakin itsestäni irti ja pääsin aloittamaan treenit. HIIT on lyhenne sanoista high intensive interval training eli härmäläisittäin ihan korkeaintervallitreeni. Tässä tehdään liikesarjoja tietyssä ajassa omaa kehonpainoa hyödyntäen. Ideana on se, että treeni on lyhyt mutta intensiivinen jolloin syke nousee ja kroppa kuluttaa kaloreita myös treenin jälkeen. Tartuin kesällä kiinni tarjoukseen kun niin itselle sopivilla sanoilla sitä mainostettiin. Se mikä iski, oli se, että treeniin menee se 20 minuuttia päivästä ja se siitä. Eikä tarvitse raahata itseään mihinkään salille tai lenkille saadakseen tuloksia. Jes, juuri mitä haluan, pikaista treeniä kotona! Nyt se on sitten aloitettu, katsotaan mihin se johtaa.

Treenistä voin sanoa, että oli se aika huimaa vielä nytkin, kun ulkona on enää se 3 astetta lämpöä. Jaloissa tuntui treenin aikana ja kyllä siinä hiki tuli ja hengästytti. Ehdin juuri parahiksi treenin tekemään kun pikkumies jo heräsi unosiltaan. Hyvä fiilis jäi kokonaisuutena, huomista uutta treeniä odotellessa! :)

Muuten on maanantai ja arki taas olleetkin perussettiä. Pyykki- ja tiskikoneet pyörineet pariin kertaan molemmat, jotta on saanut huushollia taas elettävään kuntoon. Pyykkikone vaan pitää välillä ihme mouruamista pesun aikana, toivottavasti ei ala vedellä viimeisiään. On tuokin jo palvellut kyllä monta vuotta. Ei ole nuo kodinhärpäkkeet vaan turhan kestäviä. Meillä tosin pyykätään niin paljon että ei ihme jos koneen käyttöaika on jo tulossa tiensä päähän. 

Tälle viikolle mahtuu taas mukavia asioita eikä vain pelkkää arkea. Keskiviikkona pääsen lopultakin kampaajalle! Juurikasvu on jo reippaasti ylikasvanut koska viimeisestä kampaajakäynnistä on kutakuinkin 3 kuukautta. Kun tukka on hyvin, kaikki on hyvin, eikä tarvitse vetää pipoa päähän aina kun lähtee ovesta ulos... Samalla reissulla voisi pyörähtää keskustan kaupoissa ja etsiskellä joululahjoja lapsille ja miehelle. Jouluun on kuitenkin enää kuukausi aikaa, hui!

Tarkoituksenani oli, että olisin fotoillut kodin uusia valohankintoja, en kuitenkaan enää sitä saanut aikaiseksi tänään. Jää siis ensi kertaan. 

Muutenkaan ei ole nyt kuvia tarjolla, mutta pari hyvää mietelausetta olen netin syövereistä löytänyt. Näillä eteenpäin! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti