tiistai 14. lokakuuta 2014

Ensimmäinen askel.

Aika tiivistää eilinen, ensimmäinen laihispäivä!

Päivä 1

Lähtö-BMI 28,34

Klo 7.15 aamupala
Kaurapuuroa ja mustikoita, kylmää vettä
Yhteensä 150 kcal

Aamulenkki (vaunuttelu) 45 min/3,55 km, kulutus noin -250 kcal.

Klo 10.15
Musta tee 2,5 dl
Leipä, levite, leikkele + kurkkua
Yhteensä 156 kcal

Klo 11.45 lounas
Nutrilett Premium Dark chocolate -patukka
Yhteensä 216 kcal

Klo 14.10 välipala
Leipä, levite, leikkele + kurkkua
Yhteensä 163 kcal

Klo 16.55 päivällinen
Nutrilett Rich chocolate -juoma
Yhteensä 220 kcal

Klo 19.50 iltapala
Nutrilett Crispy chocolate -patukka
Yhteensä 227 kcal

Klo 21.30
Mandariini
Yhteensä 41 kcal

Raikasta vettä juotu yhteensä 2550ml

Yhteensä syöty 1173 kcal

Olen koko päivän juonut vettä vähän väliä sekä tietysti jokaisen aterian yhteydessä. Ruoat olen punninnut jotta olen saanut laskettua niiden kaloripitoisuudet. Terveyden- ja hyvinvoinnin laitoksen Fineli-tietokannasta löytyy laajasti eri elintarvikkeiden ravintokoostumuksia. Kurkun ja teen kaloreita en ole laskenut sillä ne ovat lähes olemattomia. Liikunnalla kuluttamani kalorit laskin kalorilaskurilla saadakseni suunnilleen kuluttamani määrän laskettua.

Nutrilett-tuotteista olen testannut tänään kolmea eri makua.
Premium Dark Chocolate -patukka maistui kunnolla suklaalle. Pienestä koostaan huolimatta hoiti tehtävänsä ja täytti, oli sen verran ällömakean makuinenkin että ei sen jälkeen mitään enää tehnyt mieli syödäkään, tahdoin vain juoda vettä!
Rich chocolate -juoma oli sitä mitä nimikin kertoo, reilusti suklaan makuinen, ei kuitenkaan liian ällöttävä. Suklaaholistille hyvä korvike kun paha suklaahimo iskee.
Crispy chocolate -patukka oli melkoisen kuivan makuinen ja maistuikin mielestäni ihan puulle. Puolet syötyäni oli pakko ottaa reilusti vettä kyytipojaksi, tämä patukka oli ällömakea jopa suklaaholistille! Piti tarkistaa kääreestä oliko patukan parasta ennen -päiväys umpeutunut, sen verran hassun makuinen oli.

Kokonaisuutena päivä on sujunut hyvin. Aamupäivällä iski päänsärky, pientä jomotusta tuntui läpi päivän aina iltapäivään saakka jolloin otin pienet torkut ja olo helpotti. Illalla päänsärkyä ei enää ollut. Muutaman kerran havahduin siihen, että keittiössä availin ruokakaappien ovia, aivan kuin ennenkin, ilman mitään syytä. Nälkä ei ole missään vaiheessa mielestäni ollut mutta se on pinttynyt tapa 'koska jotain tekisi mieli syödä'.  Pahimpina 'himon' hetkinä olen ottanut purukumin ja sekin auttaa hyvin. Tärkeintä on muitenkin ollut juoda vettä, vettä ja lisää vettä! Runsas veden juominen vie nälän tunnetta pois. Sivuvaikutuksena joudun ravaamaan useasti vessassa.

Hyvällä fiiliksellä toiseen päivään! Alku ollut helppoa ja matka varmasti muuttuu vielä kivisemmäksi. Otan sen haasteena vastaan.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti