tiistai 14. lokakuuta 2014

Nälkä vaanii.

Päivä 2

Aamu alkoi kankeasti, kukonpoika herätti höpötyksellään jo ennen kuutta eikä meinannut nukahtaa enää uudelleen. Herätys oli ennen seitsemää ja torkuttelin pitkälle yli puoli kahdeksan koska olin aivan veto pois. Lopulta nukuin yli kahdeksaan ja lähdin herättämään lapsosia vasta sen jälkeen. Aamulenkkiä ei tehty pikkuisen kanssa tänään, en ehtinyt siinä tohinassa itse syömään mitään enkä halunnut tyhjällä vatsalla lähteä lenkille. Käveltiin pieni 10 minuutin hidas lenkki täällä ylhäällä kun vietiin isoveikka päikkyyn.

Päivä on sujunut hyvin. Kroppa alkaa jo hieman ihmetellä että mitä tässä nyt oikein on tapahtumassa kun ruokaa ei tipukkaan tasaiseen tahtiin runsain määrin niin kuin ennen. Kaappeja en kovin useasti ole käynyt avaamassa, muutaman kerran olen siihen havahtunut kun olen ollut aikeissa lähteä tekemään niin. Tällöin olen pysähtynyt ja hörpännyt kunnon kulauksen vettä. Vesi on kyllä hyvä pitämään pahinta nälkää pois. Kun sitä juo tasaisesti pitkin päivää, olo on koko ajan hyvä eikä iso nälkä pääse yllättämään. Kyllä tänään on jo nälkäkin ollut. Aamupäivä ja päivä sujuivat vielä ihan hyvin mutta iltapäivällä olo alkoi olla jo ärsyyntynyt. Uskoisin että se johtuu nälästä, osasyyllinen varmasti myös väsymys koska en ole ottanut päikkäreitä tänään. Iltaa kohden olo on kuitenkin helpottanut, touhuilin pitkän tovin keittiössä kun laitoin miesväelle ruokaa ja siivosin & tiskasin, en ehtinyt ajatella syömistä enkä huomannut että olisi ollut nälkäkään. Tänään ei ollut niin helppo päivä kuin eilen enkä usko huomisen olevan vielä yhtään parempi.

Päivän syömiset meni näin:

Klo 9.50 aamupala
Leipä, levite, leikkele + kurkkua
Mustaa teetä 2,5 dl
Yhteensä 162 kcal

Klo 11.45 lounas
Nutrilett Chunky peanut -patukka
Yhteensä 202 kcal

Klo 14.15 välipala
Nutrilett Caramel -patukka
Yhteensä 216 kcal

Klo 17.00 päivällinen
Nutrilett Tasty tropical -smoothie
Porkkanasämpylä, levite, leikkele + kurkkua
Yhteensä 384 kcal

Klo 20.40 iltapala
Porkkanasämpylä, levite, leikkele + kurkkua
Yhteensä 216 kcal

Yhteensä syöty 1180 kcal

Lisäksi vettä juotu pitkin päivää ja aterioiden yhteydessä yhteensä 2100 ml.

Tänään maistettiin uusia Nutrilett-tuotteita.
Nutrilett Chunky peanut -patukka oli todella positiivinen yllätys sillä se maistui aivan Snickers-patukalta ollen jopa paremman makuinen! Ei yhtään niin ällömakea kuin aiemmin maistetut patukat, lisäplussaa ihanasta suolaisesta potkusta jota merisuola siihen toi.
Nutrilett Caramel -patukka oli aika tasapaksun makuinen, lähes pahvinen. Nälkäänsä patukan söi ja siitä ehkä häivähdyksen toffeeta maistoi mutta muuten ei tuote aiheuttanut säväreitä.
Nutrilett Tasty tropical -smoothie oli yllättävän raikkaan, jopa pehmeän makuinen. Ei tuottanut ongelmia juoda, ehkä olin riittävän nälkäinen.

Ateriankorvikkeiden lisäksi en ole syönyt juuri muuta kuin leipää. Ensin alkuun yritän totutella vähäkalorisempaan ruokavalioon pitäytymällä edes jossain ruoka-aineessa josta pidän ylitsepääsemättömän paljon. En voi syödä herkkuja, joten syön sitten leipää koska sitäkin himoitsen mutta pieninä määrinä sen syöminen ei ole haitallista. Jos söisin muilla aterioilla jotain josta en pidä, en usko että se olisi kovin motivoivaa. Kun kehoni hieman tottuu tähän vähäiseen hiilihydraattimäärään, yritän lisätä aterioille esimerkiksi kasviksia jotka ovat vähähiilihydraattisia ja sopivat siis diettiin.

Huomenna on ensimmäinen kerta kun menen käymään ruokakaupassa laihiksen aloittamisen jälkeen. Tarkoitus on täydentää Nutrilett-varastoja mutta myös välttää kaikki automarketin tuomat houkutukset. Hieman jo pelottaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti