torstai 30. lokakuuta 2014

Kolmannen viikon tunnelmia.

Muutaman päivän blogipaussin jälkeen pientä päivitystä!

Eilen kävin välipunnituksessa, koska olin syönyt 6 päivän VLCD-aterioita. Toiveet olivat korkealla, olihan kalorimäärätkin jääneet pieniksi.

Päivä 17
Välipunnitus
Paino -4,7 kg lähtöpainosta
BMI 26,64
Matkaa normaaliin BMI:in 4,5 kg

Tavoite häämöttää!! Vaa'an lukemat olivat niin hienot ja yllättävät että en ollut oikein uskoa näkemääni todeksi. Vaikea sanoin kuvata miten onnellinen olo tuli! Hienot lukemat, mutta matka on vielä kesken.

VLCD-kuuri jatkuu nyt vielä seuraavat 6 päivää, sen jälkeen nostan kalorit taas 1200/päivä. Tarkempaa jatkosuunnitelmaa en ole vielä tehnyt, riippuu pitkälti miten paino lähiaikoina putoaa ja missä vaiheessa tälle tulee stoppi. Nyt kroppa on vahvassa ketoosissa ja paino putoaa, mutta kun se putoaminen tyssää, on pidettävä normaali ruokapäivä ketoosin uudelleenkäynnistämiseksi. 

Ostin uusia VLCD-makuja kokeiltavaksi, nyt maistellaan kermaista kanakeittoa ja mansikkapirtelöä. Molemmat ovat olleet mieluisan makuisia. Kanakeitto on kermainen, niinkuin se lupaakin, myös paljon vähäsuolaisemman oloinen mitä kasviskeitto oli. Mansikkapirtelö ei tietysti ole oikean vastaavan makuinen, mutta muuten pehmeän makuinen ja tuoksultaankin oikein kiva. Mielestäni parempaa kuin suklaapirtelö oli. 

                        

Tänään kävimme aamupäivällä kävelylenkillä kansanpuistossa isännän ja pienemmän poikasen kanssa. Ilma oli todella nätti, aurinko paistoi kirkkaalta taivaalta, valoilmiö jota ei vähään aikaan taas ole näkynyt. Teimme reippaan 45 minuutin lenkin. Fiilis oli hyvä ja lähdinkin reippaasti liikkeelle vaunuja työntäen. Pian kyllä huomasi että kroppa käy säästöliekillä, alkoi tuntumaan liikkuminen raskaalta ja uuvuttavalta. Hammasta purren jatkoin kuitenkin koko lenkin vaikka välillä teki mieli heittää pyyhe kehään. Kotiin päästyä olin puhki! Matka kuitenkin jatkui pian kaupoille, metsästämme uutta valaisinta synkkään ja pimeään eteiseemme. Pari kauppaa kolusimme, mutta sopivaa ei löytynyt. Enempää en olisi jaksanutkaan, veto oli pois ja päätäkin jomotti hiukan. Jossain vaiheessa olo oli sellainen, että olisin voinut syödäkin ihan OIKEAA ruokaa. Löysin kuitenkin pelastuksen; Battery Sugarfree helpotti oloa. Se maistui ihan jumalaisen hyvältä ollakseen Batterya! Päänsärky lähti ja olo oli muutenkin taas freesi. Ehkä kroppa kaipasi kofeiinia, en ole moneen päivään juonut edes teetä. Se on kyllä hämmästyttävää, olen monta vuotta joutunut juomaan aamuisin kahvia tai teetä estääkseni päänsäryn, nyt sitä ei ole tarvinnut. Hämmästyttävää, mutta totta.

Kalorimäärät vaihtelevat nyt seuraavien päivien aikana välillä 574-586 riippuen miten ruokia syön. Sokerittomassa Batteryssa oli muuten 17 kaloria, ei huono. Ei niitä silti kovin useasti tarvitse onneksi (ja toivottavasti) juoda. Vettä menee edelleen vähintään 1400 ja 2100 ml välillä, tänään oli laiska vesipäivä ja jäi tuolle alarajalle, yritän skarpata huomenna. 

Taas on viikonloppu edessä ja ollaan koko perhe taas yhdessä. Mahdollisesti reissataan taas kyläilemään mammoille ja pappoille notkuvien herkkupöytien ääreen, onneksi itsellä on kuitenkin eväät valmiina matkaan.

Leppoisaa viikonloppua! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti